Fruitshow in Natuurmuseum Fryslân

De komende tijd organiseert Stichting Fruit yn Fryslân verschillende fruittentoonstellingen. Vanaf 23 oktober is er een week lang een fruitshow in Het Natuurmuseum Fryslân. Hier krijg je een indruk over de historie van de pomologie, welke appel- en perenrassen het goed doen in Friesland, meer informatie krijgen over een bepaald ras, zodat je een duidelijke keuze kunt maken welk ras je aan wilt planten, of gewoon genieten van de geuren en kleuren.
Ooit was Friesland een stuk groter als nu, het strekte van België tot aan Zweden. Er werd veel handel gedreven, en daarmee werden er ook veel fruitrassen uitgewisseld. De Rode Tulpappel is bij ons vooral bekend in de Wâlden en het Groningse Westerkwartier, maar is in Noord-Duitsland bekend onder de naam Sommerparadis, en in Denemarken onder de naam Skovfoged. Al deze rassen zijn voor de commerciële fruitteelt niet interessant, toch is het erg belangrijk dat deze culturele historie wordt doorgegeven, zodat ze blijven bestaan.
Wij willen u graag kennis laten maken met nog veel meer zulke fruitrassen, in alle geuren, kleuren en smaken. Elk ras heeft zijn eigen verhaal, en wij willen dat graag met u delen.
Wilt u ook van uw eigen appel- of perenboom meer informatie, neem dan 5 vruchten per ras mee

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.